Kaalulangetuse 10 põhialust: 9/10

1. Sinu pere ja lähedased toetavad Sind.

2. Sinu ainus (ega peamine) eesmärk ei saa olla kaalu langetamine.

3. Sa ei otsi vabandusi trenni tegemata jätmiseks.

4. Sa ei lase kaalulangetusel muutuda enesepiinamiseks.

5. Sa ümbritsed end kaalulangetust toetavate komponentidega.

6. Sa ei lase ebaõnnestumisel oma motivatsiooni langetada.

7. Sa sead endale vahe-eesmärke (ja planeerid ka nende saavutamisel preemia)!

8. Sinu toit peab olema maitsev.

9. Sa ei näljuta ennast (ja tarbid piisavalt vedelikku)!

Ma mõtlesingi, et mis see põhialus oli, mille ma ise ka ära unustanud olen. Aga siis jõudis kätte eilne päev. Kui mul on liiga kiire päev, siis läheb lihtsalt kõik omasoodu ja (peamiselt) halvasti. Näiteks eile ei olnud mul lõunaks võimalust. Kui ma alguses arvasin, et peaksin suhteliselt varakult tagasi koju jõudma ja õnneks saan siis süüa, siis tegelikult olin veel kell 15 (hommikusöögist möödas 7 tundi) ametis. Olgu kohe öeldud, et miskipärast ma sellistel päevadel enamasti ei joo üldse vett ka, sest mul pole võimalust oma veepudelit kaasas kanda. Sellised päevad viivad mind enamasti olukorda, kus ma siis söön kõike (kaasa arvatud lubamatut) ja palju, sest lihtsalt nälg on nii suur ja tundub, nagu see ei kaoks kunagi ära. Eile näiteks leidsingi end hoopis 16.30 Hüüru veskist kala ja friikartuleid söömast. Kõrvale jõin pool liitrit ploomimahla, sest isutas. Vähemalt valisin hea toidukoha! yes Koju jõudes oli kõht jälle nii täis, aga närisin siis veel kapsast hunnikuga otsa.

Ja nii saigi neljast korrast hoopis kaks toidukorda päevas, millest üks oli räigem patukas.

Käsi südamel, sellist jama juhtub ainult sellepärast, et ma ei pea kinni endale väga vajalikust reeglist “Söö vähemalt iga nelja tunni tagant!” Äärmisel juhul venitan viie tunnini, kui olen piisavalt vedelikku joonud. Aga nagu ikka, ega vigadest nii lihtsalt ei õpita, juhtus esimest korda, juhtus teist korda, küllap juhtub veel. Lihtsalt.. õnneks seda ei juhtu (liiga) tihti! Ja muidugi selline näljasena ahnitsemine mõjub. Mõjub enesetundele. Mõjub kaalule. Mõjub tujule.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s