Meie kõige salapärasemad patud

Mind tõepoolest siiralt huvitab, mida Sa sööd, kui Sul on patutoidukord? Kas Sa lähed kiirtoidurestorani ja haarad burgerieine? Või mitu? Või sööd pitsat? Ehk, kui kõrge on Sinu patulävi?

Nimelt paistab, et mul pole patulävi väga kõrge. Suhkruga ma ei patusta, sest mu maitsemeeled on nii Fitlapi poolt ära kodustatud, et ma enamasti ei tunne mingit head meelt väga magusa söömisest. Kommi ma ei taha ka juba ammu. Eelistan reaalselt Fitlapi kooke teistele kookidele. Jah, mul on omad ahvatlused koogivaldkonnas ka. Kui ma käin Tartus, siis ma PEAN minema Wernerisse kooki sööma. Kui ma olen Rakveres, siis ma PEAN minema Art Cafesse kooki sööma. Kui ma käin Laulasmaal, siis ma PEAN minema Oti ja Matilda kooke nautima. Muus osas – kas ma teeks šokolaadimuffineid, nagu varasemalt üle päeviti sai tehtud?

Ikka teeks – jagaks need sõpradele ja ise sööks Fitlapi mango-kohupiimajäätist. Üldjuhul, kui mul on patutoidukord, siis ma söön neid asju, mida ma muidu ka söön ja mis on minu Fitlapi lemmikmaitsed, aga lihtsalt suurema koguse. Näiteks, kui ma eile sõin mehhikopäraseid quesadillasid, siis ma pärast seda lihtsalt ei mõista, miks ma üldse kunagi pitsat peaks sööma?! Enamasti paneb minu patud paika naabrinaine. Ühel päeval tõi ta oma ema tehtud plovi (aka pilaff aka kuidas kellelegi nimetada meeldib). Maitsest tundsin ära, et oli tavaline riis (ma pole ju valget riisi ega makaroni ka ammu söönud), aga kuna ma ei hakanud siis sel ajal endale muud tegema, siis sõin koos perega naabrinaise ema plovi. Ja panin patu kirja. Ükskord läks patuks singivõileivad (turult saadud leiva ja singiga) ja ciabatta (turult). See on neljapäevane needus, et meiekandis on turg ja ma olen Itaalias elamise ajast suur ciabatta fänn.

Tahaks ka ükskord patutoidukorda teha nii, et tunned kuidas ikka korralikult on patustatud. Mu teismeline “kasutütar” ütles, et järgmine kord, kui mul patukord on, siis võiksime äkki coca-colat osta – aga võta näpust, isegi see ei ahvatle mitte kuidagi. Ootan huviga, mille nimel Sina enda iganädalast patukorda ootad?

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s